Call us : 0475-76.86.41
Mail us : info@pilateshasselt.be

Martine Creten

25 jaar ervaring als kinesitherapeute en
als lesgeefster bewegingsleer

Martine Creten

Op 7-jarige leeftijd begon Martine met Klassiek Ballet en op 16 jaar kwam daar ook nog jazzdans bij. Geïnspireerd door een reportage over N. Makarova, waarin deze ballerina vertelt over de extra Pilatesoefeningen en kinéoefeningen die ze volgt om in vorm te blijven als danser, start ze de opleiding Lic. Kinésitherapie.
In 1993 studeert ze met succes af en combineert, na een jaar in het Hoger Instituut voor Dans & Danspedagogie, haar kinépraktijk met balletlessen. En Martine start dan met Het Dansatelier.
In binnen -en buitenland blijft ze dansstages volgen; Rotterdam, Perpignan, Brugge…In 2003 volgt ze ook een opleiding tot lesgeefster BodyBalance bij Les Mills, deze lessen heeft ze een 10-tal jaar gegegeven.
Nog steeds op zoek naar kennis over de Pilatesmethode volgde ze in 2006 een opleiding voor de basismatles bij Nikki Hendrikx. Daarna volgde ze bij Y-Pilates, olv. Yves de Moor, de Peak Pilates Comprehensive I en II om meer inzicht te krijgen in Pilates.
Haar passie is iedereen de voordelen van Pilates te laten ervaren. Door zelf te ondervinden wat de voordelen zijn van een goed getrainde kern, is ze nog meer gedreven om deze kennis te delen met anderen in haar lessen.

Opleidingen

  • 1993 : Lic. Kinésitherapie – K.U. Leuven
  • 2003 : Bodybalance – Les Mills
  • 2006 : Matles Level 1 – Nikki Hendrikx
  • 2008 : Matles Level 2 – Nikki Hendrikx
  • 2016 : Peak Pilates Comprehensive Level 1 – Y-Pilates Studio
  • 2017 : Peak Pilates Certifed Instructor